Har bir mamlakatning o‘ziga xos milliy taomlari mavjud. Shuningdek, ular ko‘pincha har bir davlatning mahalliy aholisigagina ma’lum. Bu kabi taom retseptlari necha yillardan buyon avloddan-avlodga o‘tib kelmoqda.

Janubiy Afrika “malva” pudingi. Taom go‘yoki og‘ir damlarda doim yordam beruvchi mehribon onaning quchog‘iga o‘xshaydi.

Foto: AdMe

Germaniyaning “kezeshpetsle” taomi. Ushbu taom chindan ham mazali. Tuxum va pishloqli lapsha hamda qovurilgan piyoz taomga ajoyib ta’m bag‘ishlaydi.

Foto: AdMe

Indoneziyaning “tempe” taomi. Ushbu tofu boshqacha pishiriladi. Taomning ikki xili mavjud, shirin va qovurilgan ta’mligi.

Foto: AdMe

Shri-Lanka – “kiribat”. Kokos sutida pishirilgan guruch, chili va ziravorlar.

Foto: AdMe

Braziliya – “bayau de dois”. Guruch, loviya ba’zan go‘sht aralashmasi.

Foto: AdMe

Irlandiyaning kartoshkali noni. Sariyog‘ yoki asal bilan iste’mol qilish mumkin.

Foto: AdMe

Turkiyaning Iskandar kabobi. Lavash, go‘sht va sous uyg‘unligidagi xushta’m taom.

Foto: AdMe

Shotlandiyaning makaronli pirogi. Shotlandiyalik va u yerga tashrif buyurganlarning sevimli yeguligi.

Foto: AdMe

Vyetnam – “txit xo tau”. Ushbu taomni Vyetnamning har qanday oshxonasidan topib bo‘lmaydi.

Foto: AdMe

Slovakiyaning makli yeguligi. Ular xuddi chuchvaraga o‘xshaydi, ammo mazasi shirin.

Foto: AdMe

Eron – “morasa polo”. Asosiy masalliqlar: tovuq, guruch, za’faron, pista, bodom va mayiz.

Foto: AdMe

Tailand – mangoli guruch. Yangi mango mevasi, kokos siropi hamda mazali guruch uyg‘unligi.

Foto: AdMe

Fransiya – “kroze”. Ushbu to‘rtburchak shakldagi makaronli taom mamlakat tashqarisida unchalik ham mashhur emas.

Foto: AdMe

Isroil –  “bissli”. Tashqi ko‘rinishidan kuchuklarning taomiga o‘xshaydi. Ammo qovurilgan makaronlar juda mazali.

Foto: AdMe

Kanada muzqaymog‘i. Banan va uzum ta’mli shirinlik. Muzqaymoqning yana boshqa rangdagilari ham mavjud.

Foto: AdMe

Portugaliya – “baba de kamelo”. Ustiga bodom sepilgan karamelli mussni, albatta, tatib ko‘rish tavsiya etiladi.

Foto: AdMe

Puerto-Riko – “pionono”. Ichi go‘sht bilan to‘ldirilgan pishirilgan banan.

Foto: AdMe

Niderlandiya – “gyutspot”. Tarkibida kartoshka, sabzi va piyoz pyuresi bo‘lgan mashhur mahalliy taom”.

Foto: AdMe

Shvetsiya – “isterband”. Guruch, kolbasa va boshqa vitaminga boy mahsulotlardan tayyorlanadi.

Foto: AdMe

Fiji – “kokoda”. Limon yoki laym sharbatida pishirilgan baliq, piyoz, chili, pomidor va kokos yong‘og‘i.

Foto: AdMe

Shveysariya – “ryoshti”. Kartoshkani yoqtirmaydiganlar ham ushbu taomni yaxshi ko‘rib yeyishi aniq.

Foto: AdMe

Ruminiya – “sarmale”. Go‘sht va karam taomga o‘zgacha ta’m bag‘ishlaydi.

Foto: AdMe

Norvegiya – “pinnekyott”. Ushbu taomni tayyorlash uchun bir kundan ko‘proq vaqt sarflash kerak. Ammo mazasi ham shunga yarasha.

Foto: AdMe